
Menedżer kierunku studiów dietetyka na Uniwersytecie WSB Merito we Wrocławiu, wykładowca akademicki z zakresu technologii żywności i potraw, towaroznawstwa oraz pomiarów antropometrycznych na studiach pierwszego stopnia. Mgr inż. technologii żywności i żywienia człowieka, specjalista psychodietetyki, coach & mentor oraz doradca w zakresie terapii uzależnień. W ciągu ostatnich 20 lat teorię i praktykę łączył kierując przedsiębiorstwami z różnych branż przemysłu spożywczego m.in. ubojnią marki Duda, mroźnią marki Jarzyny Meyer oraz prowadząc własną działalność produkcyjną. Absolwent kierunków technologia żywności i żywienia człowieka oraz dietetyka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, studiów podyplomowych z psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS, studiów podyplomowych rachunkowość i kontrola finansowa na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu oraz studiów podyplomowych poradnictwo i terapia osób uzależnionych oraz coaching & mentoring w Wyższej Szkole Teologiczno-Społecznej w Warszawie.