Joanna Pieczyńska
dr nauk farm. inż. Joanna Pieczyńska

Doktor nauk farmaceutycznych, technolog żywności i doradca żywieniowy, specjalista psychodietetyki, posiada kilkunastoletnie praktyczne doświadczenie w pracy z pacjentami. Wiceprzewodnicząca Polskiego Towarzystwa Dietetyki oddziału wrocławsko-opolskiego. Członek Towarzystwa Psychodietetyki. Prowadzi badania naukowe z zakresu żywienia w przewlekłym zapaleniu zatok przynosowych oraz stanu odżywienia dzieci po transplantacji krwiotwórczych komórek macierzystych. Adiunkt w Katedrze i Zakładzie Dietetyki i Bromatologii na Wydziale Farmaceutycznym Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, gdzie prowadzi zajęcia dydaktyczne dla studentów kierunków farmacja i dietetyka. Od 2023 r. wykładowca kierunku dietetyka na Uniwersytecie WSB Merito we Wrocławiu. Absolwentka Wydziału Technologii Żywności i Żywienia Człowieka Akademii Rolniczej we Wrocławiu. Tytuł doktora nauk farmaceutycznych w specjalności Bromatologia (analiza żywności i żywienie człowieka) uzyskała na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu. Ponadto ukończyła kursy z zakresu żywienia w bariatrii oraz psychodietetyki.

Ten wykładowca prowadzi zajęcia na kierunkach:

Studia I stopnia: