Program studiów

Przedmioty kształcenia ogólnego:

  • Podstawy ekonomii
  • Historia architektury i sztuki
  • Podstawy turystyki i rekreacji
  • Podstawy zarządzania
  • BHP
  • Podstawy psychologii
  • Podstawy prawa
  • Ekonomika turystyki i rekreacji
  • Informatyka w biznesie
  • Podmioty pośrednictwa i organizacji w turystyce
  • Kultura i etykieta w wybranych krajach
  • Marketing usług turystycznych i rekreacyjnych
  • Krajoznawstwo
  • Elementy socjologii
  • Obsługa ruchu turystycznego
  • Geografia turystyczna i walory rekreacyjne Polski i świata
  • Fizjologia człowieka
  • Podstawy hotelarstwa
  • E-Technologie w sprzedaży i promocji usług turystycznych
  • Metody efektywnego uczenia się
  • Język obcy
  • Pedagogika i animacja czasu wolnego
  • Podstawy przedsiębiorczości
  • Zarządzanie w branży HoReCa
  • Metodyka projektu dyplomowego
  • Zajęcia terenowe
  • Projektowanie usług i doświadczeń w turystyce i rekreacji
  • Różne formy rekreacji
  • Negocjacje i komunikacja społeczna
  • Analiza sezonowości ruchu turystycznego
  • Język obcy branżowy
  • Sustainable tourism management
  • Przygotowanie do rynku pracy
  • Transport w turystyce
  • Ecology and Environmental Protection
  • Cultural Differences
  • Przedmioty specjalnościowe
  • Seminarium dyplomowe
  • Praktyka zawodowa
  • Wychowanie fizyczne - zajęcia fakultatywne
     

Przedmioty kształcenia specjalnościowego:

  • Produkt turystyki zdrowotnej
  • Marketing w  turystyce medycznej, uzdrowiskowej, Wellness & SPA
  • Przedsiębiorczość i zarządzanie sprzedażą usług w turystyce zdrowotnej
  • Podstawy dietetyki i żywienia człowieka
  • Planowanie diety i organizacja żywienia w turystyce zdrowotnej
  • Turystyka zdrowotna i specjalistyczna osób niepełnosprawnych, seniorów i rodzin z dziećmi
  • Zarządzanie finansami przedsiębiorstwa turystyki zdrowotnej
  • Bezpieczeństwo żywności – przepisy i regulacje prawne dotyczące żywienia zbiorowego