Opis kierunku
Studia w formule hybrydowej.
Nową wiedzę i umiejętności zdobywasz, dzięki zajęciom realizowanym w formie hybrydowej. Część zajęć będzie odbywać się w formie tradycyjnej w salach wykładowych, a część w formie online na platformie MS Teams. W zajęciach uczestniczysz zgodnie z ustalonym harmonogramem zjazdów.
Poleć znajomemu studia na Uniwersytecie WSB Merito w Toruniu, zyskaj 10% zniżki w czesnym. Szczegóły, BON do pobrania:
![srs hybryda.png](/torun/sites/torun/files/styles/610x334/public/media/image/srs%20hybryda_1.png?itok=JU0vQBHf)
Od kilku lat branża winiarska w Polsce nieprzerwanie i dynamicznie się rozwija. Stale powstają nowe winnice i zwiększa się areał upraw winogron. Z dnia na dzień przybywa importerów wina, rośnie sprzedaż i spożycie tego trunku, a w raz z nimi kształtuje się kultura winiarska. Warto jednak zadać sobie sprawę z tego, że branża winiarska podlega ścisłym prawnym regulacjom. Nim więc zdecydujesz się na prowadzenie tego pasjonującego biznesu, warto zgłębić wszystkie aspekty wiedzy potrzebnej do odniesienia sukcesu w tej dziedzinie.
![sp_sesjalato_62](/torun/sites/torun/files/styles/610x334/public/media/image/sp_sesjalato_62.jpg?itok=bBhxY_kd)
Studia podyplomowe na kierunku „Winiarstwo – pasjonujący biznes” są odpowiedzią na chęć podniesienia kompetencji z zakresu szeroko pojętego biznesu winiarskiego. Przyniosą rzetelną wiedzę z takich obszarów, jak: regulacje prawne w zakresie uprawy winorośli, analiza sensoryczna, technologia produkcji wina, logistyka, negocjacje, brand marketing, a wspólne z wykładowcami wizyty w zakładach produkcyjnych czy winnicach przyniosą szereg potrzebnych doświadczeń i kontaktów biznesowych.
![sp_sesjalato_92](/torun/sites/torun/files/styles/610x334/public/media/image/sp_sesjalato_92.jpg?itok=2nhJ3Czv)
Partnerem kierunku Winiarstwo - pasjonujący biznes jest firma Henkell Freixenet Polska, która jest częścią międzynarodowej Grupy Henkell Freixenet - światowego lidera w kategorii win musujących*. Najważniejszymi markami w portfolio firmy Henkell Freixenet Polska to Freixenet (nr 1 na świecie*), Mionetto Prosecco (nr 1 w kategorii prosecco w Polsce**). Firma dysponuje bogatym zapleczem technologicznym i produkcyjnym, z którego potencjału korzysta wiele firm siostrzanych. Henkell Freixenet Polska eksportuje produkty do wielu krajów Europy, Azji, Ameryki, i Afryki, ponad to importuje i dystrybuuje najlepsze wina z całego świata.
*Wg IWSR 2022 wina musujące bez szampanów, wartość sprzedaży **Henkell Freixenet za NielsenIQ, Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska z Dyskontami (Food) Sprzedaż wartościowa w okresie II 2021 - I 2022 w kategorii: Wina musujące segment: Prosecco
![logo henkell](/torun/sites/torun/files/styles/610x334/public/media/image/logo-henkell-freixenet.jpg?itok=AV7-vkcj)
![zniżki toruń](/torun/sites/torun/files/styles/610x334/public/media/image/zni%C5%BCki%20bydgoszcz.jpg?itok=dF-chfll)
Cel studiów
Absolwenci kierunku z powodzeniem będą mogli podjąć pracę we wszystkich przedsiębiorstwach działających w obszarze branży alkoholowej, ze szczególnym uwzględnieniem sektora winiarskiego. Pozyskana wiedza i umiejętności predestynują do pracy na stanowiskach związanych z zarządzaniem produktem oraz zarządzaniem kategorią.
Absolwenci po ukończeniu tych studiów mogą również pracować i rozwijać swoją karierę w sektorze HoReCa, gdzie z powodzeniem będą realizować zadania na stanowiskach menedżerskich, takich jak kierownik zmiany, menedżer restauracji czy F&B manager.
Korzyści
- Zdobędziesz teoretyczną i praktyczną wiedzę popartą konkretnymi przykładami w zakresie wiedzy o winie, regionach winiarskich, a także poznasz tajniki profesjonalnej analizy sensorycznej i degustacji wina.
- Poznasz regulacje prawne obowiązujące na rynku wina w Polsce i EU.
- Zrozumiesz zasady działania polskiego oraz światowych rynków winiarskich.
- Zyskasz świadomość, jakie zmiany można wdrażać w swoich firmach, żeby efektywniej i nowocześnie zarządzać ofertą produktową.
- Uporządkujesz dotychczasową wiedzę z zakresu zarządzania produktami i markami alkoholowymi.
- Wzmocnisz kompetencje w obszarze nowoczesnych narzędzi zarządzania ofertą produktową i markami alkoholowymi.
- Uporządkujesz całościową wiedzę z zakresu skutecznej sprzedaży.
Dla kogo?
- Pracowników sektora HoReCa – sommelierów, menedżerów baru i restauracji, F&B managerów
- Pracowników sieci handlowych – kupców, kierowników kategorii
- Przedstawicieli i doradców handlowych
- Właścicieli firm dystrybucyjnych i importerów
- Pasjonatów, którzy chcą zgłębiać tajniki świata wina
Partnerzy kierunku
Nie czekaj, zapisz się online. Pierwsi korzystają najwięcej!
Zapisując się do 31 lipca, zyskujesz 800 zł, dzięki:
-
400 zł zniżki w czesnym rozliczanej przez cały okres studiów, proporcjonalnie do wybranego systemu ratalnego,
-
400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej.
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 237 zł/mies.
Jeśli jesteś naszym absolwentem, zyskasz jeszcze więcej 1000 zł:
-
600 zł zniżki w czesnym rozliczanej przez cały okres studiów, proporcjonalnie do wybranego systemu ratalnego,
-
400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej.
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 229 zł/mies.
Program studiów
Program studiów podyplomowych na kierunku Winiarstwo - pasjonujący biznes.
Wykładowcy
Kontakt
Na Twoje pytania odpowie Biuro Rekrutacji - studia podyplomowe, studia MBA
Budynek A, pokój nr 005
Młodzieżowa 31A 87-100 Toruń
87-100 Toruń
- anna.adamczyk@torun.merito.pl studia SP
- kinga.kolodziej@torun.merito.pl studia MBA
- pn: 08:00 - 16:00
- wt: 10:00 - 17:00
- śr: 08:00 - 16:00
- cz: 10:00 - 16:00
- pt: 08:00 - 15:00