Co zyskujesz, studiując dietetykę na Uniwersytecie WSB Merito Opole?

Dietetyka

Zdobędziesz wiedzę i umiejętności w zakresie żywienia człowieka zdrowego i chorego, oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia, poradnictwa żywieniowego i dietetycznego oraz profilaktyki chorób dietozależnych.

Dietetyka

Będziesz specjalistą w zakresie planowania i wdrażania odpowiedniego sposobu żywienia indywidualnego, zbiorowego, szpitalnego dla populacji w różnych stanach fizjologicznych oraz prowadzenia edukacji z zakresu żywienia i dietetyki.

dietetyka

Będziesz przygotowany do podjęcia pracy w: zakładach opieki zdrowotnej, poradniach żywieniowych, placówkach świadczących usługi żywieniowo-dietetyczne, zakładach żywienia zbiorowego, placówkach sportowych, instytutach naukowo-badawczych, oraz prowadzenia własnej działalności gospodarczej.

dietetyka opole

Będziesz specjalistą organizowania procesu produkcji potraw dietetycznych i prowadzenia oceny jakości żywności zgodnie z obowiązującym prawem.

Waga
Realizacja zajęć w specjalistycznych pracowniach i laboratoriach
Uścisk dłoni
Zajęcia praktyczne w placówkach ochrony zdrowia i poradniach
Laptop
Stały dostęp do specjalistycznych programów dietetycznych i aplikacji

Nie czekaj, załóż Konto Kandydata i zapisz się online na studia. 

do 28 września
czesne już od
292 zł
225 zł
miesięcznie

Zapisując się do 28 września, zyskujesz:

 

  • 800 zł dzięki zniżce w czesnym, która jest rozliczana na pierwszym roku studiów, obniżając proporcjonalnie każdą kolejną opłatę czesnego.
  • Dodatkowo jesteś zwolniony(-na) z opłaty wpisowej.

 

 

 

 

 

 

 

 

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 225zł

Jeśli jesteś naszym absolwentem(-tką), zyskasz jeszcze więcej. Twoja zniżka w czesnym wyniesie 1200 zł i będzie również rozliczana na pierwszym roku studiów, obniżając proporcjonalnie każdą kolejną opłatę czesnego.

 

Dodatkowo jesteś zwolniony(-na) z opłaty wpisowej.

Maciej Pieczyński

Dietetyka to interdyscyplinarny kierunek studiów przygotowujący specjalistów potrafiących ocenić sposób żywienia i stan odżywienia oraz zaproponować właściwe działania profilaktyczne lub wspomagające w zakresie leczenia dietetycznego, zarówno w skali populacji, jak i w pracy z indywidualnymi pacjentami. Program studiów dietetyka spełnia międzynarodowe standardy kształcenia i uwzględnia aktualne trendy dietetyczne oraz potrzeby rynku w zakresie poradnictwa żywieniowego i profilaktyki chorób cywilizacyjnych oraz przewlekłych chorób niezakaźnych. Zajęcia prowadzone przez wysokiej klasy specjalistów z doświadczeniem zawodowym z zakresu dietetyki, szeroko pojętych nauk medycznych, technologii żywności, farmakologii, żywienia klinicznego, treningu personalnego, psychodietetyki, komunikacji społecznej, psychologii, diagnostyki laboratoryjnej i ratownictwa medycznego.

Marcin Pieczyński

Menedżer kierunku dietetyka

Czego nauczysz się w trakcie studiów?

Dietetyka
Nauczysz się, w jaki sposób oceniać sposób żywienia i stan odżywienia pacjentów w różnych stanach fizjologicznych.
dietetyka
Dowiesz się, jak planować właściwe działania profilaktyczne, odpowiednie postępowania dietetyczne oraz opracowywać plany żywieniowe i wdrażać metody wspomagające w zakresie leczenia dietetycznego.
dietetyka opole
Nauczysz się, jak oceniać skład i jakość żywności, organizować żywienie indywidualne i zbiorowe oraz przygotowywać potrawy wchodzące w skład poszczególnych diet i jadłospisów.
Dietetyka
Zdobędziesz wiedzę z zakresu poradnictwa żywieniowego, trendów żywieniowych i diet alternatywnych oraz prowadzenia własnej działalności gospodarczej w zakresie dietetyki.

Zobacz specjalności na tym kierunku

Specjalności:
Dietetyka kliniczna
Niestacjonarne Stacjonarne Tradycyjne Hybrydowe
od 348 zł 415 zł
Dietetyka w sporcie
Niestacjonarne Stacjonarne Tradycyjne Hybrydowe
od 348 zł 415 zł
Psychodietetyka
Niestacjonarne Stacjonarne Tradycyjne Hybrydowe
od 348 zł 415 zł

Program studiów

Program studiów spełnia międzynarodowe standardy kształcenia i uwzględnia aktualne trendy dietetyczne oraz potrzeby rynku w zakresie poradnictwa żywieniowego. Zajęcia prowadzone przez wysokiej klasy specjalistów z doświadczeniem zawodowym z zakresu: dietetyki, szeroko pojętych nauk medycznych, technologii żywności, farmakologii, żywienia klinicznego, treningu personalnego, psychodietetyki, komunikacji społecznej, psychologii, diagnostyki laboratoryjnej i ratownictwa medycznego.

Zobacz program studiów

Wykładowcy

Na zdjęciu wykładowczyni - dr Zabłocka-Słowińska. Kobieta ubrana w jasną koszulę, pozuje do zdjęcia na tle jasnej ściany. Ma blond włosy do ramion oraz ciemne oczy. Uśmiecha się.
Na zdjęciu wykładowca dr Piotr Karniej. Zdjęcie biznesowe. Mężczyzna z ciemną brodą, w średnim wieku stoi na tle ciemnego tła. Ubrany jest w stalowy garnitur. Ma skrzyżowane ręce na piersiach.
Na zdjęciu wykładowca Joanna Pieczyńska. Zdjęcie biznesowe. Kobieta ma krótkie, czarne włosy. W tle czarne tło.
Menedżer kierunku dietetyka. Mężczyzna stojący na tle książek. Jest ubrany w ciemną kurtkę. Na nosie ma okulary, twarz w mocnym zaroście.
dr hab. Katarzyna Zabłocka-Słowińska

Doradca żywieniowy, specjalista psychodietetyki. Ukończyła studia na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu oraz studia farmaceutyczne na Wydziale Farmaceutycznym, gdzie następnie obroniła doktorat i uzyskała tytuł doktora...

dr Piotr Karniej

Doktor nauk ekonomicznych w dyscyplinie nauki o zarządzaniu, specjalista w dziedzinie zdrowia publicznego, pielęgniarz. Absolwent studiów Executive MBA w Ochronie Zdrowia (Porto Business School), MST - Gestion et Management de la Sante (Universite Paris 13 Sorbonne - Cite), DESS Manager de la...

dr inż. Joanna Pieczyńska

Doktor nauk farm. inż. technolog żywności i doradca żywieniowy, specjalista psychodietetyki. Absolwentka Wydziału Technologii Żywności i Żywienia Człowieka Akademii Rolniczej we Wrocławiu. Swoje zainteresowania z zakresu żywienia człowieka poszerzała na Uniwersytecie Medycznym we...

Marcin Pieczyński

Menedżer kierunku studiów dietetyka na Uniwersytecie WSB Merito w Opolu, wykładowca akademicki z zakresu technologii żywności na studiach pierwszego stopnia. Mgr inż. technologii żywności i żywienia człowieka, specjalista psychodietetyki. W ciągu ostatnich 20 lat teorię i praktykę...

Poznaj innych wykładowców

Partnerzy kierunku

Współpracujemy z wieloma firmami, dzięki czemu na bieżąco dostosowujemy program nauczania do wymagań danej branży.
Hand icon

Jeśli wiesz już, co chcesz studiować

Zapisz się online

Kontakt

Na Twoje pytania odpowie Biuro Rekrutacji

ul. Augustyna Kośnego 72
45-372 Opole

E-mail: opole@wsb.wroclaw.pl
Tel.: 77 401 94 44 77 401 94 01/02/03 539 670 648 539 670 650 698 932 970

Godziny otwarcia:
  • pn-śr: 09:00-17:00
  • cz: 09:00-18:00
  • pt: 09:00-17:00
  • so: 10:00-14:00
Pobierz stronę do PDF