Co zyskujesz, studiując dietetykę na Uniwersytecie WSB Merito Opole?

forma studiów

Studia na tym kierunku możesz realizować w formie niestacjonarnej.

Twój plan zajęć będzie zorganizowany w weekendowe zjazdy, średnio raz na dwa tygodnie.

sposób realizacji studiów

Studia na tym kierunku zrealizujesz w sposób hybrydowy. 

Nową wiedzę i umiejętności zdobywasz zarówno na zajęciach odbywających się online, jak i tych w murach uczelni. Jak wygląda taki hybrydowy układ zajęć? Przykładowo, w sobotę uczysz się online z domu, a na uczelnię przyjeżdżasz w niedzielę.

Dietetyka

Zdobędziesz wiedzę i umiejętności w zakresie żywienia człowieka zdrowego i chorego, oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia, poradnictwa żywieniowego i dietetycznego oraz profilaktyki chorób dietozależnych.

Dietetyka

Będziesz specjalistą w zakresie planowania i wdrażania odpowiedniego sposobu żywienia indywidualnego, zbiorowego, szpitalnego dla populacji w różnych stanach fizjologicznych oraz prowadzenia edukacji z zakresu żywienia i dietetyki.

dietetyka

Będziesz przygotowany do podjęcia pracy w: zakładach opieki zdrowotnej, poradniach żywieniowych, placówkach świadczących usługi żywieniowo-dietetyczne, zakładach żywienia zbiorowego, placówkach sportowych, instytutach naukowo-badawczych, oraz prowadzenia własnej działalności gospodarczej.

dietetyka opole

Będziesz specjalistą organizowania procesu produkcji potraw dietetycznych i prowadzenia oceny jakości żywności zgodnie z obowiązującym prawem.

Waga
Realizacja zajęć w specjalistycznych pracowniach i laboratoriach
Uścisk dłoni
Zajęcia praktyczne w placówkach ochrony zdrowia i poradniach
Laptop
Stały dostęp do specjalistycznych programów dietetycznych i aplikacji

Nie czekaj, załóż Konto Kandydata i zapisz się online na studia. 

do 11 marca
czesne już od
292 zł
258 zł
miesięcznie

Zapisując się do 11 marca, zyskujesz:

  • 400 zł dzięki zniżce w czesnym, która rozliczana jest na pierwszym roku studiów,
  • dodatkowo jesteś zwolniony(-na) z opłaty wpisowej w wysokości 85 zł.

 

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 225 zł.

Jeśli jesteś naszym absolwentem(-tką), zyskasz jeszcze więcej.

Twoja zniżka w czesnym wyniesie 900 zł i będzie również rozliczana na pierwszym roku studiów, obniżając proporcjonalnie każdą kolejną opłatę czesnego.

 

Promocja dotyczy oferty dostępnej w rekrutacji zimowej.

Maciej Pieczyński

Dietetyka to interdyscyplinarny kierunek studiów przygotowujący specjalistów potrafiących ocenić sposób żywienia i stan odżywienia oraz zaproponować właściwe działania profilaktyczne lub wspomagające w zakresie leczenia dietetycznego, zarówno w skali populacji, jak i w pracy z indywidualnymi pacjentami. Program studiów dietetyka spełnia międzynarodowe standardy kształcenia i uwzględnia aktualne trendy dietetyczne oraz potrzeby rynku w zakresie poradnictwa żywieniowego i profilaktyki chorób cywilizacyjnych oraz przewlekłych chorób niezakaźnych. Zajęcia prowadzone przez wysokiej klasy specjalistów z doświadczeniem zawodowym z zakresu dietetyki, szeroko pojętych nauk medycznych, technologii żywności, farmakologii, żywienia klinicznego, treningu personalnego, psychodietetyki, komunikacji społecznej, psychologii, diagnostyki laboratoryjnej i ratownictwa medycznego.

Marcin Pieczyński

Menedżer kierunku dietetyka

Czego nauczysz się w trakcie studiów?

Dietetyka
Nauczysz się, w jaki sposób oceniać sposób żywienia i stan odżywienia pacjentów w różnych stanach fizjologicznych.
dietetyka
Dowiesz się, jak planować właściwe działania profilaktyczne, odpowiednie postępowania dietetyczne oraz opracowywać plany żywieniowe i wdrażać metody wspomagające w zakresie leczenia dietetycznego.
dietetyka opole
Nauczysz się, jak oceniać skład i jakość żywności, organizować żywienie indywidualne i zbiorowe oraz przygotowywać potrawy wchodzące w skład poszczególnych diet i jadłospisów.
Dietetyka
Zdobędziesz wiedzę z zakresu poradnictwa żywieniowego, trendów żywieniowych i diet alternatywnych oraz prowadzenia własnej działalności gospodarczej w zakresie dietetyki.

Zobacz specjalności na tym kierunku

Specjalności:
Dietetyka kliniczna
Niestacjonarne Hybrydowe Od marca
od 381 zł 415 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 348 zł
Dietetyka w sporcie
Niestacjonarne Hybrydowe Od marca
od 381 zł 415 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 348 zł
Psychodietetyka
Niestacjonarne Hybrydowe Od marca

Program studiów

Program studiów spełnia międzynarodowe standardy kształcenia i uwzględnia aktualne trendy dietetyczne oraz potrzeby rynku w zakresie poradnictwa żywieniowego. Zajęcia prowadzone przez wysokiej klasy specjalistów z doświadczeniem zawodowym z zakresu: dietetyki, szeroko pojętych nauk medycznych, technologii żywności, farmakologii, żywienia klinicznego, treningu personalnego, psychodietetyki, komunikacji społecznej, psychologii, diagnostyki laboratoryjnej i ratownictwa medycznego.

Zobacz program studiów

Wykładowcy

Na zdjęciu wykładowczyni - dr Zabłocka-Słowińska. Kobieta ubrana w jasną koszulę, pozuje do zdjęcia na tle jasnej ściany. Ma blond włosy do ramion oraz ciemne oczy. Uśmiecha się.
Na zdjęciu wykładowca dr Piotr Karniej. Zdjęcie biznesowe. Mężczyzna z ciemną brodą, w średnim wieku stoi na tle ciemnego tła. Ubrany jest w stalowy garnitur. Ma skrzyżowane ręce na piersiach.
Na zdjęciu wykładowca Joanna Pieczyńska. Zdjęcie biznesowe. Kobieta ma krótkie, czarne włosy. W tle czarne tło.
Menedżer kierunku dietetyka. Mężczyzna stojący na tle książek. Jest ubrany w ciemną kurtkę. Na nosie ma okulary, twarz w mocnym zaroście.
dr hab. Katarzyna Zabłocka-Słowińska, prof. UWSB Merito

Doradca żywieniowy, specjalista psychodietetyki. Ukończyła studia na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu oraz studia farmaceutyczne na Wydziale Farmaceutycznym, gdzie następnie obroniła doktorat i uzyskała tytuł doktora...

dr Piotr Karniej

Doktor nauk ekonomicznych w dyscyplinie nauki o zarządzaniu, specjalista w dziedzinie zdrowia publicznego, pielęgniarz. Absolwent studiów Executive MBA w Ochronie Zdrowia (Porto Business School), MST - Gestion et Management de la Sante (Universite Paris 13 Sorbonne - Cite), DESS Manager de la...

dr inż. Joanna Pieczyńska

Doktor nauk farm. inż. technolog żywności i doradca żywieniowy, specjalista psychodietetyki. Absolwentka Wydziału Technologii Żywności i Żywienia Człowieka Akademii Rolniczej we Wrocławiu. Swoje zainteresowania z zakresu żywienia człowieka poszerzała na Uniwersytecie Medycznym we...

Marcin Pieczyński

Menedżer kierunku studiów dietetyka na Uniwersytecie WSB Merito w Opolu, wykładowca akademicki z zakresu technologii żywności na studiach pierwszego stopnia. Mgr inż. technologii żywności i żywienia człowieka, specjalista psychodietetyki. W ciągu ostatnich 20 lat teorię i praktykę...

Poznaj innych wykładowców

Partnerzy kierunku

Współpracujemy z wieloma firmami, dzięki czemu na bieżąco dostosowujemy program nauczania do wymagań danej branży.

Od dietetycznej strony | Podcasty

Zapraszamy do wysłuchania rozmów z dietetykami - wykładowcami kierunku studiów dietetyka na naszej uczelni, którzy zdradzą kulisy swojej pracy, ciekawe przypadki i podpowiedzą, jak zostać dietetykiem.

Podcasty "Od dietetycznej strony" to idealne wprowadzenie do zawodu dietetyka.

SZCZEGÓŁY

dietetyka_podcast
Hand icon

Jeśli wiesz już, co chcesz studiować

Zapisz się online

Kontakt

Na Twoje pytania odpowie Biuro Rekrutacji

Godziny otwarcia:
  • pn-pt: 09:00 - 17:00
Pobierz stronę do PDF