Czego nauczysz się, wybierając tę specjalność?
- Dowiesz się, jak przeprowadzać wywiad żywieniowy, ocenić stan odżywienia i opracowywać plany żywieniowe dostosowane do stanu zdrowia swoich pacjentów oraz przygotować jadłospisy z uwzględnieniem chorób, alergii i nietolerancji pokarmowych pacjentów.
- Nauczysz się, jak dostosować dietę i suplementację w chorobie, aby zatrzymać jej rozwój i pomóc wrócić pacjentom do pełnego zdrowia i dobrego samopoczucia.
- Zdobędziesz szeroką wiedzę na temat podstawowych jednostek chorobowych, których leczenie wymaga zmiany nawyków żywieniowych.
- Będziesz kompetentnym specjalistą ochrony zdrowia, który dysponuje wiedzą dotyczącą żywienia człowieka chorego i zdrowego, zajmuje się promocją zdrowia oraz zasad prawidłowego żywienia.
Praca dla Ciebie
- Dietetyk w poradniach żywieniowych, poradniach chorób metabolicznych, chorób przewodu pokarmowego
- Konsultant ds. żywienia i suplementacji w placówkach leczniczych, sanatoriach, domach opieki, przedszkolach, szkołach i ośrodkach wypoczynkowych
- Specjalista w firmach zajmujących się produkcją żywności lub suplementów diety
- Właściciel działalności gospodarczej z zakresu doradztwa dietetycznego dla osób chorych i zdrowych
- Edukator żywieniowy w ośrodkach promujących zdrowie lub odnowy biologicznej
Nie czekaj, zapisz się online. Pierwsi korzystają najwięcej!
Zapisując się do 30 stycznia, zyskujesz:
- 800 zł dzięki zniżce w czesnym, która na studiach I stopnia rozliczana jest na pierwszym roku studiów, obniżając proporcjonalnie każdą kolejną ratę czesnego.
- Dodatkowo jesteś zwolniony(-na) z opłaty wpisowej w wysokości 85 zł.
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 273 zł.
Jeśli jesteś naszym absolwentem, zyskasz jeszcze więcej. Twoja zniżka w czesnym wyniesie 1200 zł i będzie rozliczana jest na pierwszym roku studiów, obniżając proporcjonalnie każdą kolejną ratę czesnego.
Dodatkowo jesteś zwolniony(-na) z opłaty wpisowej w wysokości 85 zł.
Program studiów
Program studiów spełnia międzynarodowe standardy kształcenia i uwzględnia aktualne trendy dietetyczne oraz potrzeby rynku w zakresie poradnictwa żywieniowego. Zajęcia prowadzone przez wysokiej klasy specjalistów z doświadczeniem zawodowym z zakresu: dietetyki, szeroko pojętych nauk medycznych, technologii żywności, farmakologii, żywienia klinicznego, treningu personalnego, psychodietetyki, komunikacji społecznej, psychologii, diagnostyki laboratoryjnej i ratownictwa medycznego.