Opis kierunku:

Wybierając kierunek dietetyka i poradnictwo żywieniowe, poznasz możliwości, jakie daje dietoterapia. Zdobędziesz rozległą wiedzę z różnych dziedzin oraz nauczysz się, jak planować żywienie indywidualne, zbiorowe i kliniczne. Umiejętności te pozwolą w przyszłości zadbać o profilaktykę chorób żywieniowo-zależnych. Poznasz skuteczne sposoby komunikacji, które pozwolą zdobyć zaufanie, zrozumieć potrzeby i oczekiwania pacjenta, a w rezultacie wpłyną na zmianę jego złych nawyków żywieniowych.

 

sposób realizacji: online

Dla kogo ten kierunek?

 

Oferta skierowana jest do wszystkich osób posiadających wykształcenie wyższe (absolwentów studiów wyższych I i II stopnia) w szczególności tych, które:

  • Pracują w placówkach medycznych (np. fizjoterapeuci, pielęgniarki i położne).
  • Są instruktorami, trenerami lub pracują w klubach sportowych.
  • Skończyli kierunki takie jak: biologia, technologia żywności, biotechnologia i chcą się dalej rozwijać.
  • Zajmują się dbaniem o zdrowie publiczne i rozwój zdrowego społeczeństwa (np. nauczyciele wychowania fizycznego).
  • Zajmują się dystrybucją zdrowej żywności.
Dietetyka

Wymiana know-how zawsze sprzyja wypracowaniu nowych rozwiązań, Uniwersytet WSB Merito Opole, Uniwersytet WSB Merito we Wrocławiu i Uniwersytet Dolnośląski DSW połączyły siły w zakresie rozwoju narzędzi i standardów związanych z procesem kształcenia. Kierunek, który Cię interesuje, jest właśnie efektem tej synergii. Dzięki temu na zajęciach online spotkasz się z uczestnikami i wykładowcami z całej Polski i będzie mógł czerpać z ich wiedzy i doświadczenia.

Małgorzata Ruczaj

Jeśli jesteś zainteresowany studiami podyplomowymi i chcesz dowiedzieć się więcej, zostaw do siebie kontakt!


Wypełnij formularz, a my skontaktujemy się z Tobą.

 

Zostaw kontakt

kontakt

Co zyskujesz?

  •     Nauczysz się skutecznej komunikacji z pacjentami wymagającymi porady żywieniowej
  •     Będziesz potrafił ułożyć jadłospis i modyfikować dietę pacjentów z różnymi jednostkami chorobowymi i w różnym wieku
  •     Poznasz metody analizy składu ciała i bilansu energetycznego
  •     Zdobędziesz aktualną wiedzę na temat towaroznawstwa i technologii żywności

Dokument ukończenia studiów

Jako absolwent naszej uczelni otrzymasz świadectwo ukończenia studiów podyplomowych zgodne z przepisami, jakie zostały określone przez Ministerstwo Edukacji i Nauki.

Zasady rekrutacji

Pamiętaj, że studia podyplomowe możesz zacząć, jeśli masz wykształcenie wyższe (licencjackie, inżynierskie lub magisterskie). Oznacza to, że nie musisz posiadać dyplomu magistra i już po studiach I stopnia możesz zacząć studia podyplomowe. O przyjęciu na studia decyduje kolejność zgłoszeń oraz konieczność złożenia kompletu dokumentów i spełnienia wymogów wynikających z zasad rekrutacji.

Pierwszym krokiem do zapisów na studia jest wypełnienie internetowego formularza rekrutacyjnego.

 

Zachęcamy do zapoznania się ze stroną zasada rekrutacji, na której krok po kroku przeprowadzimy Cię przez formularz rekrutacyjny. Na stronie znajdziesz też regulaminy oraz wzory dokumentów do druku.

 

ZAPOZNAJ SIĘ Z ZASADAMI REKRUTACJI

 

Zastrzegamy sobie prawo do nieuruchomienia kierunku w przypadku niewystarczającej ilości zgłoszeń.

Nie czekaj, załóż Konto Kandydata i zapisz się online na studia.

do 11 marca
czesne już od
420 zł
380 zł
miesięcznie

Zapisując się do 11 marca, zyskujesz 800 zł:

  • 400 zł dzięki zniżce w czesnym,
  • 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej.

 

 

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 340  zł

Jeśli jesteś naszym absolwentem, zyskujesz więcej - 1000 zł:

  • 600 zł zniżki w czesnym rozliczanej przez cały tok studiów, proporcjonalnie do wybranego systemu ratalnego,
  • 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej.

 

Promocja dotyczy oferty dostępnej w rekrutacji zimowej.

Program studiów

Program studiów podyplomowych na kierunku dietetyka i poradnictwo żywieniowe.

Liczba miesięcy nauki: 8
Liczba godzin: 176
Liczba zjazdów: 11
Liczba semestrów: 2
Zobacz program studiów

Wykładowcy

Wojciech Łopusiewicz
Ewa Witkowska
Karolina Bula
Kaja Świątek
Paweł Szewczyk
Katarzyna Seredyńska
Agnieszka Wałecka
Wojciech Łopusiewicz

Absolwent Wydziału Wychowania Fizycznego na Akademii Wychowania Fizycznego we Wrocławiu oraz Wydziału Mechanicznego Politechniki Wrocławskiej. Aktualnie asystent  naukowo–dydaktyczny w Katedrze i Zakładzie Fizjologii Uniwersytety Medycznego we Wrocławiu, gdzie m. in. prowadzi kurs...

Ewa Witkowska

Z wykształcenia biolog człowieka z przygotowaniem pedagogicznym. Posiada certyfikat Good Clinical Practice (NIDA Clinical Trials Network) oparty doświadczeniem w badaniach klinicznych. Brała udział w projektowaniu i realizacji badań naukowych, tworzeniu baz danych i ich opracowaniem...

Karolina Bula

Absolwentka kierunku lekarskiego Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu. Od 2019 roku prowadzi zajęcia ze studentami w Katedrze i Zakładzie Fizjologii Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu. Zainteresowana medycyną stylu życia.

Kaja Świątek

Dietetyk kliniczna, magister inżynierii środowiska oraz technolog żywności. Interesuje się zdrowym odżywianiem, ekologią i uwielbia gotować. Te trzy pasje stara się realizować w swojej restauracji San Ekobar, którą z powodzeniem prowadzi od lipca 2017 roku. W restauracji oferuje...

Paweł Szewczyk

Magister dietetyki, doktorant w Zakładzie Dietetyki Katedry Gastroenterologii i Hepatologii, dietetyk kliniczny i sportowy z wieloletnią praktyką. Z tematyką żywienia i suplementacji związany od ponad 10 lat, autor publikacji naukowych, popularnych, filmów edukacyjnych, rozdziałów w...

Katarzyna Seredyńska

Biolog, doktor nauk medycznych w specjalności biologia medyczna, pracownik naukowo-dydaktyczny w Zakładzie Biologii Człowieka Uniwersytetu Wrocławskiego. Projekt doktorski realizowała w II Katedrze i Klinice Pediatrii, Gastroenterologii i Żywienia we Wrocławiu, w ramach którego...

Agnieszka Wałecka

Dietetyk kliniczny z wieloletnim doświadczeniem. Spełnia się także jako trener personalny i edukator żywieniowy. W swojej pracy pomaga zmieniać nawyki, traktując je jako podstawę profilaktyki zapewniającą długoterminowe zdrowie. Stosuje się do zasady indywidualnego dopasowywania...

Poznaj innych wykładowców
Hand icon

Jeśli wiesz już, co chcesz studiować

Zapisz się online

Kontakt

Na Twoje pytania odpowie Biuro Rekrutacji

Godziny otwarcia:
  • pn-pt: 09:00 - 17:00
Pobierz stronę do PDF